Spoedpost Noord-Limburg

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Klachtenregeling

Alle medewerkers van de Huisartsenspoedpost doen hun werk zo nauwkeurig mogelijk en met een zo goed mogelijke inzet. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over het contact met de Huisartsenspoedpost. Daarom hebben wij een klachtenregeling die ervoor zorgt dat er op de juiste wijze aandacht besteed wordt aan uw klacht. Het doel van de klachtenregeling is het wegnemen van de oorzaak van de klacht indien mogelijk en het voorkomen van (soortgelijke) klachten in de toekomst. Uw klacht kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de huisartsenspoedpost beter wordt.

Wat is een klacht?
Een klacht is het kenbaar maken van onvrede, kritiek of ongenoegen over de zorgverlening van de praktijk. Een klacht kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de behandeling, de ruimte waarin u verbleef, de gang van zaken op de huisartsenspoedpost of de bejegening door een zorgverlener.

Direct bespreken
De eenvoudigste en vaak ook snelste oplossing is het meteen bespreken van uw klacht met de betreffende persoon. Zo’n gesprek kan verhelderend werken en mogelijk de oorzaak van uw klacht wegnemen.

Indien dit geen optie is of niet het gewenste resultaat heeft, dan kunt u dit klachtenformulier invullen. Na schriftelijke bevestiging van uw klacht neemt de klachtencoördinator van de huisartsenspoedpost contact met u op om samen in gesprek te gaan.

Klachtenfunctionaris
Vindt u het lastig om uw klacht met uw zorgverlener te bespreken of leidt het gesprek niet tot een oplossing? Dan kan de klachtencoördinator van de huisartsenspoedpost de klacht, in overleg met u, doorsturen naar een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. Deze klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing en kan bemiddelen. Alles wat u samen bespreekt is vertrouwelijk.

Geschillencommissie huisartsenzorg
Heeft de hulp van de onafhankelijke klachtenfunctionaris ook niet geleid tot een oplossing voor uw klacht, dan kunt u zelf uw klacht als geschil indienen bij de geschillencommissie huisartsenzorg. Bijvoorbeeld om te horen of uw klacht terecht is of omdat u wilt dat er een advies aan de zorgverlener wordt uitgebracht om herhaling te voorkomen. De geschillencommissie is onafhankelijk en hun oordeel is bindend. De klachtenfunctionaris informeert u graag over het voorleggen van uw onopgeloste klacht aan de geschillencommissie. Meer informatie over de geschillencommissie huisartsenzorg leest u op www.skge.nl.

Klacht indienen
U kunt een klacht indienen door gebruik te maken van het digitale klachtenformulier.